Hoeveel krijgt u als u met pensioen gaat? Ontdek het op mypension.be

Hebt u ook een groepsverzekering via uw werk? Bouwde u nog andere pensioenvoordelen op via een groepsverzekering of een pensioenfonds bij een of meerdere ex-werkgevers? En bent u nieuwsgierig naar wat dat betekent voor uw pensioen?

Goed nieuws. Vanaf nu vindt u alle informatie over uw groepsverzekering op www.mypension.be, een initiatief van de Federale Overheid. In een latere fase zult u op op deze website ook een simulatie kunnen maken van uw wettelijk pensioen.

Overzicht per werkgever

Op www.mypension.be vindt u al uw loopbaangegevens terug op een ‘individuele rekening’. Zo krijgt u een overzicht van het wettelijk en aanvullend pensioen voor uw persoonlijke situatie.

U vindt in het overzicht de gegevens en bedragen terug van uw aanvullend(e) pensioen(en):

  • per professioneel statuut: werknemer, zelfstandige of ambtenaar
  • per pensioeninstelling
  • per type contract: groepsverzekering, sectorplan …

U kunt er ook uw pensioenloopbaangegevens raadplegen en zien wanneer u met wettelijk pensioen kan gaan.

Uw gegevens zijn persoonlijk

Uw pensioengegevens zijn persoonlijk: enkel u kunt ze raadplegen. U krijgt toegang tot uw beveiligde gegevens door u aan te melden met uw elektronische identiteitskaart (eID). Op de website wordt u door de verschillende stappen geloodst.

Raming van het wettelijk pensioen en simulatie loopbaankeuzes

In een latere fase zult u op www.mypension.be een raming vinden van uw wettelijk pensioen. Daarnaast kunt u in de nabije toekomst ook simuleren welke financiële gevolgen bepaalde loopbaankeuzes hebben op uw wettelijk pensioen. Denk maar aan deeltijds werken, voltijds tijdskrediet, of veranderen van statuut van zelfstandige naar werknemer.

Hebt u een groepsverzekering bij Vivium?

Als u een groepsverzekering bij Vivium hebt, dan ontvangt u jaarlijks via uw werkgever een benefit statement, met daarop een overzicht van de verzekerde bedragen. Dat benefit statement bevat als bijlage een ‘pensioenfiche 01/01’ waarbij alle bedragen werden gerekend op 1 januari. Ook op www.mypension.be wordt uw aanvullend pensioen, net zoals uw wettelijk pensioen, op datum van 1 januari getoond.

Wilt u meer weten over het benefit statement en de pensioenfiche 01/01? We maakten voor u enkele korte animatiefilmpjes die op een heldere manier uitleg geven over deze documenten. Neem snel een kijkje!

Meer weten?

Voor vragen over uw groepsverzekering kunt u terecht bij de personeelsdienst van uw werkgever.

Hebt u vragen rond uw wettelijk pensioen? Contacteer dan de Federale Pensioendienst (FPD). Meer informatie vindt u op hun website.

Bron www.vivium.be