Schade door drones gedekt door familiale verzekering van Vivium

Drones zijn erg populair. In speelgoedhandels gaan deze vliegende toestellen in alle vormen en maten gretig over de toonbank. Drones kunnen echter heel wat schade veroorzaken. Met heel wat financiële gevolgen. Daarom voegde Vivium vanaf nu een drones-waarborg toe aan haar familiale verzekering. Dat kost u geen euro meer. En zo kunt u met een gerust hart gebruik maken van uw drone.

Drones kunnen heel wat schade veroorzaken

Een drone besturen is niet zonder risico, hij reageert niet altijd zoals de bestuurder het eigenlijk bedoeld had. Beelden van een skikampioen die ternauwernood ontsnapte aan een vallende drone gingen de wereld rond. En wat als de drone van uw kind tegen de gevel van de buurman vliegt en die beschadigt?

Familiale verzekering inclusief drones-waarborg, zonder premieverhoging

Sinds 25 april zijn er nieuwe wettelijke regels van kracht, specifiek voor droneverkeer. Om tegemoet te komen aan deze nieuwe wetgeving, besliste Vivium om vanaf 25 april 2016 haar familiale verzekering uit te breiden tot het wettelijk en louter recreatief gebruik van een drone. De drone mag maximaal een kilo wegen en u kunt hem enkel gebruiken in België. Weegt uw drone meer, dan bent u niet automatisch verzekerd. Contacteer in dat geval uw makelaar voor een offerte voor de verzekering van uw drone.

Hoe gebruikt u uw drone op een correcte manier?

De wetgever heeft vastgelegd hoe drones op een correcte wijze moeten gebruikt worden. U gebruikt de drone op een wettelijk correcte manier als de drone:

  • gebruikt wordt voor persoonlijke doeleinden (speelgoed, modelluchtvaart);
  • in privéruimten (binnen in huis of buiten in de tuin);
  • met respect voor de privacy van anderen;
  • en niet hoger dan 10 meter vliegt.

Tegelijkertijd moet u er over waken:

  • voortdurend oogcontact te houden met de drone;
  • en de veiligheid van personen, andere luchtvaartuigen en goederen niet in gevaar te brengen.

Let op. Deze regels gelden voor het gebruik van drones van maximaal 1 kilo. Voor het gebruik van zwaardere drones gelden andere verplichtingen zoals bijvoorbeeld het volgen van een opleiding.

Bescherm u en uw gezin tegen ongelukjes

Hebt u al een familiale verzekering bij Vivium? Dan moet u helemaal niets doen (als uw drone maximaal 1 kilo weegt). De drone-waarborg wordt automatisch toegevoegd aan uw verzekering zonder verhoging van de premie. Nog niet verzekerd? Weet dat een familiale verzekering de schade in heel uiteenlopende gevallen dekt en zo vermijdt dat u zelf voor de kosten moet opdraaien.

bron http://www.vivium.be